luni, 30 ianuarie 2012

Inamicul public


Năstase, cine altul...
Condamnarea lui Adrian Năstase s-ar putea sa fie o castană foarte fierbinte pentru PDL. Evident că Năstase are petele lui, şi probabil la o puricare mai atentă, s-ar putea găsi destule argumente pentru a-i asigura cazarea pe cheltuiala statului, pentru o oarecare perioadă . Problema e că dosarul ăsta pe care l-au folosit e de-a dreptul copilăresc. N-are sens să intrăm în detalii, oricum fiecare vede ce vrea. Evident că nu are nici o şansă să reziste căilor de recurs, faptul că unul din judecători a avut o opinie total divergentă, e destul de grăitor. Asistăm din nou la o petardă marca "Băse", însă de data asta s-ar putea să-i explodeze în buzunar, cu PDL-ul pe post de victimă colaterală. Tot show-ul ăsta are două "target-uri" evidente ( ca să vorbim în termeni corporatişti :) ). Unul este strict electoral. Lumea vrea sănge de politician, indiferent din ce partid provine, să fie cât mai VIP, sau fost VIP. Cam 90 la sută din populaţie, nu e deloc interesată de dovezi, argumente, discuţii, etc., vrea doar să vadă măcar pe unul din "ăia mari", condamnat, aruncat la tigrii, în arenă. Al doilea target este post-electoral. De la Băse până la ultimul primar PDL de la Cucuieţii din Deal, nu cred că mai există vreun pedelist care să-şi facă prea multe iluzii legate de alegeri, oricât de rupţi de realitate ar fi. Recursul lui Năstase va fi soluţionat probabil după alegeri, oferind muniţie consistentă resturilor PDL-ului - dacă vor mai exista. Acuzaţiile de influenţare a justiţiei se vor impune de la sine. Până atunci însă, PDL-ul trebuie să facă faţă unei gafe sau unui ghinion monumental, încă nu e foarte clar şi unui motiv serios de îngrijorare.
Gafa sau ghinionul monumental este momentul extrem de prost ales al anunţării sentinţei lui Năstase. Simultan cu reconfirmarea NUP-ului pentru Anastase. Efectul de imagine este dezastruos. Îl arestăm pe-al lor şi-l mângâiem pe-al nostru.
Motivul serios de îngrijorare este faptul că PDL-ul, prin atitudinea sa, a tăiat practic orice cale de înţelegere cu opoziţia. Până acum, întotdeauna a existat un "status quo" între adversari, o limită nescrisă peste care nu s-a trecut niciodată. Nu discutăm despre cât de morală sau nu e o asemenea situaţie, însă până acum, era un fapt. Urmarea firească, va fi că adversarii lor, în momentul în care vor ajunge la butoane, vor fi obligaţi practic să facă la fel. Şi slavă Domnului, vor avea de unde alege. Cunoscând firea iertătoare a lui Năstase, în mod cert va avea câteva "ţinte" personale :).
Când dezastrul va deveni evident, în apropiere şi imediat după alegeri, va urma un exod în masă de pe bărcuţa PDL spre flota USL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ziceti si voi ceva...